Eredménytelen külföldi értékesítés

Nem indul(t) be a külföldi értékesítés

Publikálva:
2022.11.09.
Írta:
Török Balázs
Olvasási idő:
1 perc 30 másodperc

A meglévő bázisból finanszírozható-e a terjeszkedés?

Ha nem, akkor előtte el kell dönteni, hogy:

(a) külső forrásból vagy  

(b) a meglévő bázisból finanszírozzuk a terjeszkedést.  

Ha (b), de még nem elég ahhoz, hogy biztonsággal elindulhassunk külföldre, akkor nem a külpiacra lépés a következő feladat, hanem a hazai piacon való erősödés.  

Amikor megfelelő forrássokkal rendelkezünk, mégsem sikerül behozni az első külföldi ügyfeleket, és sokszor a hosszú életciklusra hivatkoznak a sales-esek. Ez ritkán van így. Az értékesítési ciklusok elég makacsul nemzetköziek.  

Külföldre eladni nem csak a terméket kell, hanem a jelenlétünk jogosultságát is. Ha tetszik, ha nem integrálódunk kell a célpiacunkba nem csak szakmai, hanem kulturális és nyelvi szempontból is. De minimum az efelé haladást kell hitelesen felmutatnunk! Ehhez strukturált kommunikáció és befektetés kell. Nem csak pénzben, hanem időben is.  

Amikor ezeket megléptük, akkor az értékesítési ciklusok “hirtelen” beállnak a szokásos mértékre. Persze ilyenkor sem engedhető el az értékesítői “lábmunka”. Muszáj lelátogatni az ügyfeleket, partnereket és ezt rendszeres iteráció mellett, rendszer által támogatva kell irányítani.  

Mindennek a felépítésébe alapozó kérdésekkel vágunk neki:

  1. Tudjuk-e mely piacokra szeretnénk menni, esetleg milyen versenyelőnyünk van az adott piacon?  
  2. Olyan információk mentén eldöntve, mint lehetséges piacok mérete, elérhetősége, telítettsége, érettsége, fizetőképessége, versenytársak jelenléte, a kulturális elvárások ismerete, az adott terület utáni terjeszkedési lehetőségek stb.)
  3. Van-e már jelenlétünk/kompatibilitásunk a kiszemelt piacon?  
  4. Network, iroda, nyelvismeret, rendszeres ottlét stb. Van-e már?
  5. Van-e már releváns referenciánk?  
  6. Van-e bárhonnan külföldi ügyfelünk, esetleg a célpiacról?
  7. Van-e már ügyfélbázisunk a célterületen belül vagy releváns helyen?  
  8. Ha igen, mennyire tudjuk az ügyfeleinket bevonni a kommunikációba, támogatásba?
  9. Van-e már partnerünk a célpiacon?  

Ha igen és vannak sikerek jó eséllyel elsősorban partnerhálózat fejlesztési feladattal állunk szembe.

Rendelkezésre áll a szükséges sávszélesség és szaktudás házon belül? Ha nem, vagy nem biztos benne, keressen minket!

Írja meg, miben segíthetünk!

Az Inflexion Kft. elkötelezett az Ön adatainak védelme és tiszteletben tartása mellett, és az Ön személyes adatait csak fiókja kezeléséhez, valamint a tőlünk kért termékek és szolgáltatások biztosításához használjuk fel. Időről időre szeretnénk felvenni Önnel a kapcsolatot termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, valamint egyéb olyan tartalmakkal kapcsolatban, amelyek érdekesek lehetnek az Ön számára. Ha hozzájárul ahhoz, hogy e célból felvegyük Önnel a kapcsolatot, kérjük, jelölje be az alábbiakat, és mondja el, hogyan szeretné, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel:
A kért tartalom biztosításához tárolnunk és feldolgoznunk kell az Ön személyes adatait. Ha hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait e célból tároljuk, kérjük, jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet.
Ezekről a kommunikációkról bármikor leiratkozhat. Ha többet szeretne megtudni a leiratkozásról, adatvédelmi gyakorlatunkról, valamint arról, hogy miként vagyunk elkötelezve az Ön adatainak védelme és tiszteletben tartása mellett, tekintse át Adatvédelmi szabályzatunkat.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.